[...] - powyżej 200 kcal w 100g - łosoś, węgorz. Jako dodatki do grillowanej, czy gotowanej na parze ryby można wybrać ryż z przyprawami, bądź ziemniaki, również z grilla (najlepiej pieczone w folii), do tego gotowane lub świeże warzywa, np. surówka z [...]
[...] można je znaleźć w drobiu, rybach i czerwonym mięsie. Powinieneś jeść jak najmniej pokarmów smażonych. We wszystkich tych pokarmach jest dużo tłuszczu. Najlepsze posiłki to gotowane i przypiekane. Najlepszym wyborem są ryby we własnym sosie i mięsa pozbawione dużej ilości tłuszczu. Węglowodany - jest to paliwo, które dostarcza ciału energii. [...]
szukałem w archiwum czegoś na temat indeksu glikemicznego i znalazłem, ale wszędzie było albo za mądre, albo nie do końca wyjaśnione. "węglowodany o wysokim IG podnoszą poziom insuliny i powodują tycie" ale dlaczego?? jeśli jednak już gdzieś to było (albo coś podobnego) to proszę o skasowanie "Które węglowodany służą do redukcji tkanki tłuszczowej [...]
[...] pokarmy nie musialy byc zute i nie pobudzaly czynnosci wydzielniczej zoladka.Potrawy powinny byc dobrze rozdrobnione, lagodne pod wzgledem cech organoloptycznych i najlepiej gotowane w wodzie lub na parze, duszone bez uprzedniego osmazania , pieczenia bez tluszczu.Potrawy smazone sa zabronione. Teraz przedstawie wam produkty jakie wedlug tej [...]
[...] Po siłowni zanim zrobiłem coś do jedzenia była 22:00. Jedzenie o tej 22:00 wyglądało zazwyczaj tak :mięcho (wołowina/wieprzowina, wcześniej smażone na oleju L, ostatnio gotowane), ryż, warzywa mrożone z paczki(wcześniej smażone ostatnio gotowane), nie raz zamiast mięcha był tuńczyk.. Po tym zanim położyłem się spać (nie szybciej niż o 24) [...]
[...] na dole gdzie są podane kalorie białka itp. to jest po kolei czyli pierwsza linijka odpowiada za śniadanie, druga za II śniadanie itd.: Poniedziałek śniadanie - jedno jajko gotowane +100g ryżu gotowanego + 100g jogurtu owocowego + 200g twarogu tłustego II śniadanie - 100g ryżu białego/brązowego/kaszy/makaronu + 100g piersi z kurczaka + 10 ml [...]
[...] do badań. Jeśli jesteś zdrowy, możesz stosować dietę w 75% (wagowo) surową, obejmującą głównie zielone części roślin i kiełki, pozostałe 25% powinno stanowić "czyste", gotowane pożywienie (warzywa gotowane na parze, makaron). Powinieneś spożywać 2 razy dziennie zielony napój (12 uncji), składający się w 50% z zielonych warzyw (NIE marchewka [...]
[...] są przerabiane przez ciało na energię. Oczywiście pod warunkiem, że nie jesz ich w postaci nasiąkniętych olejem frytek, chipsów i placków ziemniaczanych. "Jedz kartofle gotowane na parze lub pieczone, aby straciły jak najmniej witaminy C i miały minimalną ilość kalorii" – mówi Eisenberg. Białko: dostarczaj mięśniom paliwa 6 razy dziennie [...]
[...] posiadające dobrze wykształconej podtrzymującej tkanki mechanicznej. WARZYWA W KUCHNI Z warzyw w kuchni można przygotować prawie wszystko. Najczęściej jadamy je na surowo, gotowane albo pieczone. Można je też dusić. Bardzo ciekawą metodą obróbki cieplnej warzyw jest gotowanie na parze - wówczas dochodzi do małych strat wartości odżywczych, a [...]
[...] jednak niewiele w porównaniu do tego co dzieje się z witaminami i składnikami mineralnymi. Straty podczas mycia, obierania czy krojenia produktów są często tak duże, że przygotowane przez nas finalne danie, zamiast tryskać zdrowiem w rzeczywistości świeci pustkami. Największe straty dotyczą witamin rozpuszczalnych w wodzie: witaminy C - [...]
[...] młode, delikatne i przede wszystkim świeże warzywa. W celu „rozmiękczenia" niestrawnych włókien roślinnych warto częściej stosować przeciery i soki. Mięso powinno być gotowane, a do zup nie należy stosować zaklepek i zasmażek. Pamiętajmy, że szkodzi wszystko co tłuste, zatem zamiast salami i kiełbas, wybierajmy polędwicę i chudą szynkę. [...]
[...] bezpieczeństwa i skuteczności dla zastosowania w odżywianiu. pozwoliłem sobie skopiowac z postu saiba. Mam andzieje ze sie nie obrazi ****** DIETA ****** sniadanie: jaja gotowane 200g płatki owsiane 60g migdały 35g Warzywa b:35 t:35g w:57g posiłek II: makrela wedzona 100g warzywa szynka z indyka 50g chleb graham 50g b: 33g t: 17g w: [...]